Nederlands Genootschap van Sint Jacob
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
30 Maart 2008 | Nederland, Roosendaal
De vergadering was gepland in Kruiningen in cafe 'De Korenbeurs'.
Op het programma stond 's morgens een presentatie van Andre Brouwer over zijn ervaringen op de Via de la Plata. Ik ga deze route oppikken als ik in Santiago de Compostela aangekomen ben en dan koers ga zetten naar Sevilla. Alleen rijd ik dan de route in omgekeerde volgorde want vooral de Spaanse pelgrims starten in Sevilla om van daaruit naar Santiago te gaan. Trouwens ook steeds meer 'buitenlandse' pelgrims gebruiken deze route omdat de camino frances te druk aan het worden is.
Dhr. Brouwer wist het geheel met de nodige humor te brengen en het was een genoegen om naar hem te luisteren.
Na deze presentatie kon men in gesprek gaan met fietsers of wandelaars die de tocht(en) al een keer gemaakt hadden of nog gingen maken.
Echt veel wijzer ben ik er niet van geworden omdat ik al veel informatie via de reisverslagen op internet heb opgedaan.
De aanwezige leden (mannen en vrouwen met een hoog grijsgehalte)willen er vooral een dagje uit van maken.
Onder de aanwezige leden was ook Chiel Kannekens uit Roosendaal, met zijn 80 jaar een van de oudste aanwezige.
Het was leuk om Chiel weer te ontmoeten want hij was mijn eerste directeur toen ik na militaire dienst op de Mytylschool in Roosendaal ging werken.
's Middags werd er een film vertoond van de Limburger Leo Baeten die met zijn film vooral een schitterend persoonlijk verslag gaf van zijn belevenissen als wandelaar vanuit Sittard naar Santiago.
Het geheel werd afgesloten met een kop koffie en de nodige gesprekken.
Er werd ook nog gevraagd of men lid wilde worden van de werkgroep "Spiritualiteit" van het Landelijke Genootschap Sint Jacob. Helaas voor hen ben ik daar (nog) niet een geschikte kandidaat voor, maar wat niet is kan nog komen, hoewel ik zelf de kans klein inschat.
01 April 2008 - 13:25
Toine Martens:
Dag Henk,
Over 14 dagen fiets je door Belgie jongen en heb je je eerste nacht in het tentje geslapen. Mooi vooruitzicht man.
Onze Paul heeft afgelopen donderdag nog een spannende dag meegemaakt in Afghanistan. Er is daar een zg. bermbom afgegaan onder het voertuig dat ongeveer 30 mtr. voor Paul reed. Er waren 3 licht gewonden. Ik heb hem nog gesproken maar dit heeft enorme indruk op hem gemaakt. Afgelopen weekend zijn er nog 2 ontploffingen geweest waar hij gelukkig niet bij was, maar de mensen kent hij wel. Gistermorgen vroeg belde hij om te melden dat alles goed met hem ging. Tussen 6/9 april gaan ze naar Kandahar en daarna door naar Kreta. Hij komt dan 13 of 14 april aan in Nederland is de planning. Ik heb het gevoel dat hij het helemaal gehad heeft met het gedoe daar.
Dat ze jou vragen voor de werkgroep `spiritualiteit´ heeft volgens mij alles met jouw spirituele uitstraling te maken man.!!!! Zonder gekheid, voor mij is spiritualiteit onderweg zoiets als, heerlijk dat je mag genieten van elk moment van de dag zonder dat de ander daar inbreuk op maakt. Volgens mij is genieten voor ieder personlijk weer anders. Kun je hier iets mee pelgrim??
Groet,
Toine