Weer nieuws van onze pelgrim.
Door: Lian
Blijf op de hoogte en volg Henk
05 Mei 2008 | Spanje, Trabadelo
Het was vandaag weer droog, weinig wind, een lekkere temperatuur maar weer wat sluierbewolking.
Gisteravond nog een Spaans stel geholpen die samen op het bed een band aan het plakken waren.
Ze kwamen uit Barcelona waar hij (Iglesias) politieagent is. Zij(Carmen) kwam uit Sevilla.
Met wat handen en voetenwerk elkaar het een en ander duidelijk proberen te maken.
Toen Henk zei, dat hij verder wilde fietsen naar Sevilla, over de Ruta de le Plata, kreeg hij van Iglesias een recente lijst van refugios waar hij kon overnachten.
In Astorga veel winkels met chocola. Dit schijnt heel bekend te zijn bij de Spanjaarden, dus kom je er ooit dan niet vergeten om er wat van te kopen.
Het restaurant (le Apostel), waar pelgrims korting kregen, gevonden en toen Henk naar binnen wilde, kwamen Carmen en Iglesias net naar buiten met de mededeling dat het vol was.
Met hun meegelopen en in een tapas-bar terecht gekomen en samen met hun wat gegeten en gedronken.
Om 21.30u weer terug om te gaan slapen.
Terug naar vandaag:
Gelijk al na het vertrek vanmorgen begon het al flink te stijgen, eenmaal boven bij het beroemde punt Cruz de Ferro, de 2 steentjes van Eefke en Mees op een grote steen weggelegd en een wens gedaan.
Misschien zei Henk, kunnen ze zelf als ze groot zijn daar eens gaan kijken.
Onderweg kreeg hij nog een bloedneus, dus even gestopt totdat het weer over was. Waarschijnlijk de inspanning en de hoogte. Verder geen last meer van gehad.
Na de afdaling weer omhoog en een gevaarlijke afdaling volgde naar Ponferrada.
Een bruisende stad, maar te vroeg om al te stoppen, het was 12 uur.
Een stuk verder in het plaatsje Cacabelos gekeken of er een eetgelegenheid was, maar niets kunnen vinden. Wel een supermarkt die nog open was dus daar maar naar toe voor een broodmaaltijd.
Ook vertelde hij dat hij de hele morgen al wat gerommel in z'n buik had, en natuurlijk je snapt het al, toen hij daar rondliep in de winkel kwam dat nare gevoel weer boven.
Vlug de winkel uit en een cafe in, waar ze Henk z'n bedrukte gezicht al zagen toen hij binnenkwam, en hem gelijk achterin het cafe de toilet wezen.
He,he daar bekom je van, gelijk maar een lekkere kop koffie genomen daar.
Op het terras mocht hij zijn brood opeten.
Om kwart over twee doorgereden naar Trabadelo.
Hij heeft nu een kamer met 6 bedden, waarvan er twee bezet zijn door 2 Nederlandse wandelaars uit Limburg.
De resterende bedden zijn nog niet bezet.
Het is ook maar een klein plaatsje dus met de drukte zei hij zal het wel mee vallen, want de meeste dames willen liever in een grotere plaats overnachten.
Hij gaat zo meteen naar het enige restaurant wat er is om wat te eten.
Het advies maar gegeven om niet te kwistig te zijn met de olijfolie!!
Het was vandaag een zware etappe, maar prachtig was de natuur, veel groener dan de voorgaande dagen.
Ondanks dat er soms erg zware stukken bijzitten hoeft hij nog niet van de fiets af.
Morgen weer een flink bergachtig parcours.
Dus Henk doe je best, wij denken aan je.
05 Mei 2008 - 20:10
Kees En Annette:
Hoi Henk
Wat ga je snel zeg en wat is het heerlijk om elke dag te lezen hoe je dagen verlopen met allerlei weersomstandigheden en wetenswaardigheden over de omgeving.
Wij zijn ook aan het aftellen voor onze vakantie in Turkije en we hopen je ook daar te kunnen volgen op je tocht met een missie.
Nog heel veel succes,plezier en geniet ook van de omgeving.
Groetjes uit Nispen
07 Mei 2008 - 17:54
Theo En Klazien:
Hoi Henk, we lezen dat je als een speer gaat en dat je veel ziet en vele mensen ontmoet op de tocht der tochten.We hopen dat nog meer zal zien en dat je er van geniet. groeten Theo en Klazien