Op weg naar het zuiden.
Door: Lian
Blijf op de hoogte en volg Henk
11 Mei 2008 | Spanje, Rodeiro
Hij maakte nog een praatje met de hotelier en op dat moment kwam hij tot de ontdekking dat zijn schelp met inscriptie van mij verdwenen was.
Om het nog erger te maken was ook het kruisje dat hij voor mij gekocht had onderweg, en bij de schelp hing, ook weg.
Waarschijnlijk in Fisterra laten liggen in de albergue. Hij wist dat hij het had afgedaan om te gaan douchen.
Toen Femke belde vanmorgen zat hij er nog vol van en bovendien gisteren ook nog een fietshandschoen verloren.
Fem en Erwin zijn gaan zoeken op internet om het adres te achterhalen en dit is gelukt. Gebeld en uitgelegd wat het probleem was en ze vertelde dat ze het al hadden gevonden.
Het wordt nu naar Dos Hermanas opgestuurd.
Waarschijnlijk is Jacobus hem gunstig gezind!
Terug naar de realiteit van vandaag.
Het weer was bewolkt met soms een dreigende lucht, maar geen spat regen gehad.
Ondanks dat de wind in de rug stond, kwam hij niet erg snel vooruit.
Het was constant klimmen en dalen en de heuvels gingen tot zo'n 750 meter hoogte.
Om 11.00u "pas" 35 km. gereden.
In Vila de Cruces een menu genomen.
Behalve 2 Spanjaarden de hele dag niemand gezien, wel nog een loslopende hond die op hem af kwam. Henk stopte en de hond droop gelukkig snel af.
Een prachtige natuur met vanmorgen veel waterpartijen en een weelde van bloemen.
Na 92 km. in Rodeiro aangekomen, een plaatsje van niets, maar wel het enige in de omgeving waar een hostal was.
Een eenvoudig hotelletje met een paar kamers, een bar en hij begreep ook wat te eten.
Het laatste is nog niet zeker, want hij heeft nog voldoende brood e.d. van gisteren. Kosten hostal 20€.
De man van het hostal ging met hem mee naar boven en droeg ook nog 2 tassen.
De kamer was volgens Henk lang niet gebruikt want de waterleiding produceerde een hoop lucht.
Hij ging zometeen naar beneden om een lekkere pint bier en zal daar dan gelijktijdig wel zijn dagboek bijwerken.
Hij zit ongeveer 25 km.ten westen van Lalin. Morgen richting Ourense.
11 Mei 2008 - 18:25
Toine&Joke:
Dag Henk,
Die Jacobus zorgt toch maar goed voor jou he. Zomaar weer jouw dierbare spullen terecht.
Goed te horen dat het weer redelijk is en de wind in de rug. Zoals we in het verslag van vandaag lezen is het vooralsnog een rustige route. Zeker van noord naar zuid zul je niet veel pelgrims ontmoeten denk ik. Het lijkt me wel een hele mooie streek. Dus lekker genieten van de omgeving.
Zorg goed voor jezelf!!
Groet,
Toine -
11 Mei 2008 - 19:25
Bets En Joop:
hier vanut Turkije nog een berichtje van -
11 Mei 2008 - 19:32
Bets En Joop:
vanuit Turkije nog een berichtje van je zus Bets en zwager Joop.
Gefeliciteerd met je fantastische prestatie. Er zijn er maar zeer weinigen die je dit nadoen. Nu nog "even" naar je dochter Fem om daar weer op krachten te komen. Dinsdagochtend gaan we weer naar hus en sturen je nog wel berichtjes vanut Den Berg.Hou je taai en wordt niet te overmoedig.
Chapeau Chapeau Chapeau
Bets en Joop
11 Mei 2008 - 20:04
Josè Kerstens:
hoi henk proficiat met het behalen van je eerste doel.En het is een rit vol belevenissen hoor,ik kan van jou verhalen echt genieten.En je hebt inderdaad goede engeltjes bij je.Ook wel fijn lijkt het me dat je nu ook met jullie femke veel contact hebt.En Lian alles goed op de thuishaven. Jij hebt ook dagelijks je werk met deze rit.Dan heb je ook niet veel tijd gehad om afd. zonnewende te missen,toch?veel groetjes en beide veel succes. -
12 Mei 2008 - 09:53
Marianne En Luud:
Beste Henk,
Knappe prestatie van je om in je eentje deze reis te maken. We hebben bewondering voor je doorzettingsvermogen! Wij hopen dat je tevens kunt genieten van de mooie omgeving en de mensen en contacten om je heen en je thuisfront niet al te veel mist. Wat betreft lange afstanden fietsen heb ik niet zoveel ervaring. Afgelopen week ben ik met een vriend met de racefiets naar de abdij van Tongerlo gefietst, ca. 160 km., maar na 120 km. begon bij mij de verzuring op te treden. Mooie abdij, lekker bier, maar mede door deze rit is mijn bewondering voor jou nog groter. Knap om dageljks een dergelijke afstand af te leggen. Wij wensen jou nog een fijn vervolg van je reis en blijven je zeker volgen. Groetjes Luud en Marianne -
12 Mei 2008 - 12:59
Wim Meesters:
Dag Henk,
En meteen weer verder. De 'moraal' lijkt ons prima. Mooi verhaal met die jonge gasten. Op de bekende kordate en vasthoudende manier aangepakt. Spullen vergeten wijst op vermoeidheid of gewoon op leeftijd? Gelukkig heb je ook daarvoor kordate mensen om je heen met wat geluk en hulp van boven.
Natuurlijk weer heel veel succes de komende dagen.
Tonny en Wim