Een lange fietsdag!
Door: Lian
Blijf op de hoogte en volg Henk
02 Mei 2008 | Spanje, Frómista
Henk is op een gegeven moment met z'n spullen maar ergens anders gaan liggen.
Om 6.45u al op de fiets, nog erg fris.
De hele dag droog gebleven, zo'n 20 gr. maar wel wat sluierbewolking.
Op het moment dat ik met hem telefoneerde scheen de zon volop(18.30u).
Het was vanmorgen bij het vertrek al gelijk klimmen naar 1150 meter met stukken erbij van 8 tot 14%.
Hij vond de route van gisteren mooier dan vandaag.
In totaal heeft hij vandaag 126 km. weggetrapt, chapeau Henk! Om 18.00u op de plaats van bestemming aangekomen.
Hij zit nu in Frómista, een 60 km. ten westen van Burgos.
Omdat hij nog op een hoogte zit van 800 meter en het daarom 's nachts erg afkoelt, zit hij weer in een albergue.
Alleen was deze al helemaal vol en een camping was er niet. Maar niet getreurd, zodra de voordeur vanavond op slot gaat, wordt er een matras achter gelegd en mag Henk daar voor 5 euro slapen. En voor 2.50 een ontbijt morgenochtend.
Vanmiddag weer een dagschotel op, deze keer was het een visgerecht met natuurlijk de nodige drank erbij.
Hij moest nu nog in de douche en een hapje eten of nog naar de supermarkt voor boodschappen.
Hij zou ook nog even de plaats gaan bekijken, want hij zit nl. zo goed als in het centrum. Wat hij er al van gezien had was in ieder geval erg mooi.
Ook de foto's die je op Google Earth kunt bekijken zagen er veelbelovend uit.
Vlakbij de albergue stond ook een bord met Pelgrim-Therapia? Wat dat voor iets was wist hij niet, maar ik heb hem maar geadviseerd om er niet heen te gaan!!
03 Mei 2008 - 16:59
Adrie Van Zitteren:
he henk,dat is even geleden ik ben er achter gekomen omdat je broer,mijn de dochter les geeft in wouw.
henk maak er iets moois van en we houden je in de gaten
oud leering lindeburg school