Nevers aan de Loire
Door: Lian
Blijf op de hoogte en volg Henk
23 Juni 2008 | Frankrijk, Nevers
Het bleef bewolkt en er dreigde onweer op de middag. Dit bleef echter beperkt tot een paar druppels.
Het klaarde snel op en de verdere dag erg warm met veel zon.
Er bleef wel een aardig windje waaien, dat weer niet in zijn voordeel was.
De route was glooiend, niet erg afwisselend, weer een echt boerenlandschap met landbouw.
Om een uur of twee wat chocolade broodjes gegeten, salade en vla met slagroom. Een beetje rare combinatie vind ik.
Veel kleine dorpjes gepasseerd, en 25 km. voor Nevers een van de mooiste dorpen van Frankrijk bezocht, zo wordt vermeld in de beschrijving (Apremont sur Allier).
Hij heeft 123km. gefietst en zit nu aan de Loire op een camping met het uitzicht op de stad Nevers.
Op het moment dat ik belde, zat hij aan een lekkere pint te wachten op een steak-hachee met frites op het terras van de camping.
Hij zei niet veel zin meer te hebben om naar de plaats te gaan kijken.
We zijn er al een paar maal geweest in het recente verleden.
Morgen richting Vézelay.
23 Juni 2008 - 17:56
John Verpaalen:
Op culinair gebied is Henk toch wel een rare vogel aan het worden... De positieve invloed van Lian is hier duidelijk aan het verslappen.
Maar goed, zolang hij geen Hollandsche Nieuwe met pindekaas en slagroom nuttigt, zullen we het door de vingers zien. (En zolang zijn maag niet protesteert natuurlijk!!!)
Laat je op tijd weten, wanneer we de rode loper mogen uitrollen Henk?
En is dat mét of zonder fanfare? Voor de hapjes bij aankomst hebben we in elk geval al 'n hoop ideeën, haha.
23 Juni 2008 - 22:08
BETS EN JOOP:
Henk, als je zo door fiets ben je zaterdag of
zondag thuis.
Klopt het dat het nu nog ongeveer 650 km is?
5 dagen gemiddeld 130 km. Of heb je een andere planning.
Ik heb geen trekhaak achter m'n auto, anders kon ik je ergens onderweg oppikken en je naar huis 'slepen'.
Henk houdt moed en we zien je spoedig thuis!!
Lian je berichtgeving moet ook wel eens een pluim hebben. BIJ DEZE.