Echt pelgrimsweer!
Door: Lian
Blijf op de hoogte en volg Henk
27 Mei 2008 | Spanje, Miajadas
Toen Henk opstond was het droog maar wel zwaar bewolkt.
Na wat gegeten te hebben en een kop koffie uit de kantine van de camping om 9.15u. vertrokken.
Na een paar kilometers fietsend naar boven, begon het te regenen en niet zo'n klein beetje ook.
Dus regenpak aan en overschoenen.
Hij reed door het park van Monfrague, een natuurgebied waar veel vale gieren verblijven. Deze waren met dit weer niet erg actief en zaten tegen en op de rotsen.
Aangekomen bij de Rio Tajo (de Taag),
werd het eindelijk wat droger.
Een mooi en imposant stuk om te fietsen zei Henk.
Dit zo'n 70km. lang met afdalingen en beklimmingen langs de rivier, met woeste rotspartijen en veel kurkeiken.
Halverwege was er een klein dorpje waar je eventueel wat kon drinken.
Zo kwam hij in Trujillo aan om 14.15u. Na eerst wat foto's te hebben genomen op de Plaza Major een menua del dia genomen.
Het begon weer te regenen en het leek niet op te houden.
Wat heeft het voor zin om deze plaats te gaan bekijken dacht hij als het zo regent.
Dus regenkleding weer maar aan en de stad uitgefietst.
Je zult het niet geloven maar 10 km. buiten de stad had het niet geregend!
Het regenfront bleef hangen boven Trujillo. In de routebeschrijving stond ook vermeld dat het daar erg groen was, dus regelmatig veel regen.
Eenmaal vertrokken ui Trujillo, werd het na een 6-tal km droog en daar had het ook niet geregend. In de plaats Miajadas het eerste hotel dat hij zag gestopt, dit was echter vol.
Na wat vragen en rondkijken hotel Triana gevonden (3*) en een eenspersoons kamer genomen.
Hij zei ik heb uit ballorigheid niet gevraagd hoe duur het was!
Ik denk dat het met het weer te maken had.
De zon scheen nu (20.15u.) en hij ging eerst een lekkere douche nemen en daarna wat eten.
Misschien dat zijn schoenen wat kunnen drogen, want deze heeft hij vandaag niet droog kunnen houden.
Ook zijn er nu in het landschap palmbomen te zien dus dat moet toch wel duiden op wat betere weersomstandigheden.
Een prachtige route, alleen jammer van het weer, aldus Henk.
Morgen voorlopig de verslaggeving vanuit Spanje, ik vlieg nl. morgen naar Dos Hermanas ipv. maandag jl.
Allemaal de groeten van Henk en misschien in het weekend weer een bericht van hemzelf.
27 Mei 2008 - 19:22
Lianne+Cor:
Water wilden ze bij ons thuis niet graag in hun klompen, maar ik kan me ook bedenken dat je dat vocht ook niet graag in je fietsschoenen hebt.
Het houdt maar niet op.
Maar..... na regen komt altijd weer zonneschijn en naar ik me heb laten vertellen kan het daar erg warm worden. Misschien dat je dan nog eens terug denkt aan zo'n lekker mals buitje.
Henk en Lian veel plezier bij Femke en Erwin.
Lian een fijne verjaardag en zorg er maar weer voor dat Henk daarna in vorm is voor de terugreis. -
27 Mei 2008 - 19:22
Toine Martens:
Dag Henk en Lian,
Voor Lian een goede vlucht toegewenst. Neem wat zon mee naar Spanje, dat kan Henk wel gebruiken.
Henk, als ik zo de weken dat je aan het fietsen bent de revu laat passeren, heb je toch wel de nodige buien gehad. Ondanks dat blijf je optimistisch en volgens mij goed gemutst. Het is dus gewoon pelgrimsweer. Ik hoop wel voor je Henk dat ze de kraan daar boven nu onderhand wat dicht gaan draaien zodat je lekker de hele dag ik de zon kunt rijden. Een knappe prestatie tot nu toe man. Ik heb echt respect voor je.
Groet,
Toine.