Hoe lang nog?
Door: Lian
Blijf op de hoogte en volg Henk
25 Juni 2008 | Frankrijk, Parijs
Het ging flink tekeer, maar hoe lang het duurde wist hij niet meer. Hij was nl tijdens de bui in slaap gevallen.
Vanmorgen was het weer droog alleen de tent nog niet. Deze toch maar ingepakt en om half negen vertrokken.
Voor het vertrek eerst nog wat koeken gekocht bij de bakker en een kop koffie gedronken.
Het eerste stuk van de route liep langs een rivier en daarna nog een jaagpad gevolgd langs een kanaal.
Dat was even lekker tempo maken omdat het een vlak parcours was, zei hij.
In Auxerre eerst boodschappen gedaan en daar wel een uur de stad bekeken.
Er was daar veel te zien, dus ook de nodige foto's gemaakt.
Tegen de middag nog 2 grote koeken opgegeten en daarna weer verder.
Het landschap werd weer eentonig net als gisteren, Henk noemt het boerengolf landschap.
Nog een Henk uit Nederland ontmoet op de fiets en daar een tijdje mee zitten kletsen.
Die vertelde dat hij van zijn vrouw maar een klein stuk mocht fietsen van de Santiago route.
Zo te horen zei Henk mocht hij maar bar weinig van zijn vrouw!
Hij had ook niet veel bepakking bij en ook geen tent want hij zocht elke avond elders onderdak.
In de Ardennen zei hij, moest ik soms stukken lopen zo zwaar dat het was.
Dus dan weet je dat als je daar ook door komt. Nou zei Henk, ik heb al het een en ander achter de rug, dus daar maak ik me geen zorgen over.
Om 15.00u. was hij al in Ervy le Châtel, en zocht daar de camping op na 88km.
Een rustige nette camping, met wat ouder sanitair maar wel netjes onderhouden.
Een heerlijk grasveld en een bank naast zijn tent zodat hij eens niet op de grond hoeft te zitten.
Hij had al het nodige gedaan voordat hij vanavond belde. Zoals twee nieuwe remblokken monteren, tent opzetten en de was doen. Daarna douchen en nog wat boodschappen gehaald want er wordt vanavond gekookt!
Ook de route voor morgen bekeken en mij de opdracht gegeven om een paar campings te zoeken op internet.
De campings zijn in dat gebied op een hand te tellen.
Ook moet het ook een beetje uitkomen met de dagafstand.
Allemaal de groeten van Henk, en hij zei, dat hij hoopt over goed een week Roosendaal weer binnen te rijden.
25 Juni 2008 - 19:44
Lianne En Cor:
Zo te merken Henk, krijg je er weer zin in. Geniet die laatste week van wat je gepresteerd hebt, heel erg knap. -
25 Juni 2008 - 20:45
Wim Meesters:
Hallo Henk,
Nog een goede week. Dat gaat natuurlijk lukken. Het is een geweldige fysieke en mentale prestatie.
Het zag er even naar uit dat je eerder thuis zou zijn dan het Nederlands Elftal, maar die zijn niet te kloppen.
Tonny en Wim -
25 Juni 2008 - 21:48
Jose Roset:
henk geweldig zo'n pelgrimtocht!jij komt echt wel in de hemel.....................als je dat al zou willen!!haha...sterkte met de laatste stukken.