Goede benen vandaag.
Door: Lian
Blijf op de hoogte en volg Henk
24 Juni 2008 | Frankrijk, Châtel-Censoir
Gelijk bij vertrek de brug over de Loire genomen en door de stad Nevers gereden en deze al snel achter zich gelaten.
Het was weer bewolkt en het klein beetje wind dat er stond, was in zijn voordeel.
Af en toe een spat regen maar dat mocht geen naam hebben.
Het was weer een golvend landschap met overwegend boerenbedrijven die hij zag.
Het ene kleine plaatsje bracht hem naar het andere, dat ging zo de hele dag door.
Na de middag klaarde het weer op en werd het flink warm met veel zon.
Onderweg zag hij een eetgelegenheid waar het erg druk was. Hij dacht, dat moet wel goed zijn als het zo druk is, dus erop af.
Een lekkere pizza besteld die zo groot was dat hij niet op het bord paste.
Bij Vezelay steil naar boven gefietst naar de kathedraal, wat hem weer het nodige bekijks opleverde.
Omdat de camping daar aan de andere kant van de heuvel lag is hij wat verder doorgereden en zit nu ten noord-westen van Vezelay in Châtel-Censoir.
Een eenvoudige camping waar ze wel een lekker biertje hadden voor hem.
De douche was ook perfect en zijn was had hij ook al gedaan.
Op de vraag van mij of hij dan vanavond brood zou eten zei hij, nou ze bakken hier friet met worst en dan een glas bier erbij lijkt me zeker zo lekker!
De benen deden het weer goed.
Vandaag 113km. weggetrapt, Henk hou vol want ik wacht op je!
24 Juni 2008 - 19:21
Cees En Trinette:
Wij krijgen langerzamerhand het idee, dat Henk op frites en worst met een biertje grotere afstanden weet af te leggen dan met pasta en brood.Ook zal hij de stal al wel gaan ruiken. Hopen jou bij de eindstreep te kunnen begroeten.
Allez vite.
Groetjes